ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

Διευθύντρια Σχολής Ελένη Εμμανουηλίδου

Η Ελένη Εμμανουηλίδου  σπούδασε Καθηγήτρια Χορού σε Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού στην Αθήνα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Παρίσι όπου μετεκπαιδεύτηκε στο σύγχρονο και modern jazz χορό. Είναι μέλος της Royal Academy of Dance της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού του Λονδίνου καθώς και  του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της Unesco International Dance Council με έδρα το Παρίσι όπου εντάχθηκε στον παγκόσμιο κατάλογο  χορού Who is Who in Dance.  Είναι κάτοχος του διπλώματος της Royal Academy of Dance Vocational Graded Examinations Intermediate με άριστα. Έχει επιλεγεί να διδάξει χορό στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Κρήτης. Έχει προετοιμάσει μαθήτριές της για τις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για το Τμήμα Καθηγητών Χορού με επιτυχία.

Έχει χορέψει στα φεστιβάλ ελλήνων χορογράφων με ομάδες σύγχρονου χορού. Στο Παρίσι χόρεψε στο MJC-Theatre de Colombes με ομάδες σύγχρονου και modern jazz χορού ,συμμετείχε σε video clip Γάλλων τραγουδιστών  και φωτογραφήσεις χορού. Συμμετείχε ως χορεύτρια στη Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Elisabeth Platel διευθύντρια του σχολείου χορού της Οπερας του Παρισιού,Risa Steinberg Master Teacher of Jose Limon Technique από την Νέα Υόρκη,Alexandra Damiani καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Cedar Lake από τη Νέα Υόρκη,Chet Walker Jazz Program Director της σχολής Jacob‘s Pillow από τη Μασαχουσέτη,Charlotta Ofverhlom καλλιτεχνική διευθύντρια της ομάδας Jus de la vie από τη Σουηδία.

Με τη δική της επαγγελματική ομάδα σύγχρονου χορού έχει παρουσιάσει δικές τις χορογραφίες στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ,στο θέατρο Ροές και στο θέατρο Altera Pars.

Παράλληλα με το χορό σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Αθήνα και φοίτησε στο τμήμα γαλλικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Paris 4 της Σορβόννης.