Χορός

Τα οφέλη του χορού

1.ΥΓΕΙΑ
Ο χορός είναι μια πολύ φυσική δραστηριότητα και τα παιδιά που λαμβάνουν τακτικά μαθήματα χορού θα πρέπει να δουν σημαντική βελτίωση στη συνολική σωματική τους υγεία. Η τακτική εξάσκηση χορού μπορεί να αυξήσει την ευελιξία του παιδιού σας, το εύρος της κίνησης, τη σωματική του δύναμη και την αντοχή. Οι επαναλαμβανόμενες
κινήσεις στο χορό μπορούν να βελτιώσουν τον μυϊκό τόνο, να διορθώσουν την κακή στάση του σώματος, να αυξήσουν την ισορροπία και τον συντονισμό και να βελτιώσουν τη συνολική καρδιαγγειακή υγεία του.

2.ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ
Εκτός από σωματική δραστηριότητα, ο χορός είναι επίσης μια πολύ κοινωνική δραστηριότητα. Τα μαθήματα χορού μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να βελτιώσουν τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες, να μάθουν να εργάζονται ως μέλη μιας ομάδας, να αναπτύξουν μεγαλύτερη αίσθηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας και να κάνουν
νέους φίλους. Η εγγραφή του σε μία σχολή χορού μπορεί να το ενθαρρύνει να προσεγγίσει άλλα παιδιά της ηλικίας του.

3.ΣΤΟΧΟΣ
Το να γίνει κάποιος καλός χορευτής απαιτεί πρακτική, πειθαρχία και εστίαση, στις δεξιότητες που μπορεί να είναι χρήσιμες σε άλλους τομείς της ζωής του παιδιού σας. Τα μαθήματα χορού μπορούν να ενισχύσουν τη δημιουργικότητα στα μικρά παιδιά και να τα βοηθήσουν να αναπτύξουν μια εκτίμηση για τις τέχνες.
Οι σπουδαστές που συμμετέχουν τακτικά σε μαθήματα χορού συνήθως έχουν καλύτερη ακαδημαϊκή απόδοση από ό,τι οι μη συμμετέχοντες. Οι φοιτητές που έχουν στη ζωή τους το χορό έχουν την τάση να επιτυγχάνουν σημαντικά υψηλότερες βαθμολογίες σε μαθηματικά, θετικά και επιστημονικά διαγωνίσματα.

4.ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Καθώς τα παιδιά προσαρμόζονται στις κινήσεις και τις στάσεις που απαιτούνται στο χορό,αρχίζουν να έχουν καλύτερη αίσθηση του σώματός τους. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται επίσης η εμπιστοσύνη και η αυτοεκτίμησή τους.

ΕΛΕΝΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ